Sonnenertrag beschäftigt sich in erster Linie mit Photovoltaik und nachhaltigen Energien. Wir unterhalten die Photovoltaik Datenbank in der unsere Nutzer ihre Erträge und Anlagen untereinander vergleiche können. Neu ist der Datenimport über Solarlog und Sunnyreport.
Anzeige
Writing /var/www/shared/sonnenertrag_wiki/files/dokuwiki/data/cache/f/fa801bae52a0ceb4b45b3bd13a2ae4a9.i failed
Unable to save cache file. Hint: disk full; file permissions; safe_mode setting.
Writing /var/www/shared/sonnenertrag_wiki/files/dokuwiki/data/cache/f/fa801bae52a0ceb4b45b3bd13a2ae4a9.i failed
Unable to save cache file. Hint: disk full; file permissions; safe_mode setting.
Writing /var/www/shared/sonnenertrag_wiki/files/dokuwiki/data/cache/f/fa801bae52a0ceb4b45b3bd13a2ae4a9.xhtml failed

Hulp voor de databank

Wij werken op dit moment aan de vereenvoudiging van de registratie en het gebruik van de databank. Ik wil alles natuurlijk zo eenvoudig mogelijk houden. Daarvoor zijn we op jullie ondersteuning aangewezen.

Stuur een e-mail naar info@sonnenertrag.de (of belgien@sonnenertrag.de) of maak gebruik van het Contactformulier

Gelieve niet meerdere malen te registreren en de bevestiging af te wachten.

Wat is de PV-databank?

De PV-databank werd aangemaakt, zodat werkelijk alle eigenaars van PV-installaties, een overzicht hebben van de opbrengsten van hun installatie. Onze databank is weliswaar nog niet de grootste, maar waarschijnlijk de meest omvangrijkste PV-databank van de wereld. En we zullen in de toekomst nog veel tijd en geld investeren, om hieruit het grootste data-archief te bouwen. - Elke PV-eigenaar kan zijn eigen opbrengsten manueel ingeven en die op die manier permanent bewaren. Er zijn geen hulpmiddelen noch specifieke kennis nodig. U volgt gewoon het menu en de uitleg. - De databank in zijn huidige versie, is voor absoluut iedereen volledig gratis. - Elke installatie kan met elke andere installatie vergeleken worden. Enkel op die manier ziet u bij welke opbrengsten uw installatie zich bevindt. Om de vergelijking waar mogelijk correct te hebben, hebben we een bijkomende filtermogelijkheid ingebouwd. - Sinds oktober 2007, kan men de data-import ook automatiseren. - U biedt niet alleen uzelf maar ook anderen, de mogelijkheid om na te denken over PV. - Meedoen brengt voor iedereen wat op. U kunt niks verliezen, enkel winnen. In het aller-slechtste geval, helpt u andere mensen correcte beslissingen te nemen.

Wat is het onderscheid met een online opvolging? Online opvolging betekent dat de gegevens van de omvormer opgehaald en bewaard worden. En dat in reële tijd. Dat kan onze databank nog niet, en dat moet die ook niet kunnen. De databank werd niet ontwikkeld voor online opvolging maar voor vergelijking van installaties. Op die manier vullen beide systemen elkaar aan, zonder concurrenten te zijn. Eerder het tegendeel, ik beveel iedereen een datalogger aan en ook de ingave in onze databank.

U hebt geen mail met bevestiging gekregen?

Het kan altijd gebeuren dat er geen bevestiging wordt gemaild. Ons systeem verzendt in principe altijd een e-mail. Volgende kunnen de mogelijke oorzaken zijn. U hebt een verkeerd e-mail adres gegeven. U heeft een spamfilter die de mail heeft opgevangen. In het geval uw e-mail adres van web.de, gmx.de of andere vrij e-mail aanbieders komt, controleer dan de spam folder. In elk geval bestaat er hulp. Ofwel m’n programmeur of ikzelf zullen uw aanmelding activeren. Gelieve een e-mail te sturen naar info@sonnertrag.de. (of belgien@sonnenertrag.de )

Lengte- en breedtegraad vastleggen.

Sedert kort wordt via google-maps de coördinaten van uw locatie bepaald. Tijdens het invullen van de gegevens betreffende uw installatie kan men onder de landkaart zijn adres ingeven en dan op zoeken drukken. De lengte- en breedtegraad worden dan automatisch bepaald (vb van adres “8500 kortrijk, mininster tacklaan 20”

U kunt zich niet aanmelden?

Een zeer gebruikelijke oorzaak is de pop up blokkering. Wij gebruiken geen pop ups. Toch moet de pagina pop ups toelaten. Gelieve Sonnerertrag toe te laten, en dan is het probleem veelal verholpen.

Mijn installatie wordt niet op de PV-landkaart getoond.

Dat kan twee oorzaken hebben. U heeft geen of een onvolledig postnummer ingegeven. Of er is reeds een gebruiker met die postcode. Voor beide problemen bestaat er een oplossing. De PV-landkaart zoekt eerst met de lengte- of breedtegraad. Is deze waarde voorhanden, dan wordt de postcode niet in rekening gebracht, en uw installatie wordt met behulp van de lengte- of breedtegraad getoond. Zijn deze coördinaten niet ingegeven, dan gebruikt Google Maps de ingegeven postcode. Bij gebruikers met dezelfde postcode wordt er echter maar een gebruiker getoond. Vraag me wel niet welke criteria worden gebruikt. Ik weet het helaas nog niet.

Waarom werken we niet anoniem zoals de PV-Ertraege?

PV-Ertraege mag dan wel het grootste archief hebben, daar kunt u uw opbrengsten absoluut anoniem ingeven. En precies dat krijgen alle bezoekers ook te zien. Veel data, getallen maar geen bijhorende informatie. Wat helpt het dat men weet hoeveel installaties in het jaar stillekes hoeveel kWh/kWp hebben geleverd? Men weet immers niet met welke componenten en zo de installatie wel werkt. We zijn fotovoltaĂŻsche wereldkampioen en we moeten ons daarvoor niet schamen. Wij kunnen onze postcode gerust tonen, zonder te moeten vrezen dat men ons lastigvalt. We willen mensen immers helpen zoveel mogelijk uit onze fouten te leren.

Opbrengsten correct ingeven!

Vermeld voor elke voorbije (of huidige) maand de werkelijke opbrengsten en click dan op “opbrengst opslaan”. U kan eventueel de waarden voor de slechtste en beste dag opgeven)

Correct e-mailadres

Een geldig en correct e-mailadres is de alfa en de omega bij het gebruik van de databank. Zonder een geldig e-mailadres kunnen wij noch een bevestigingsmail, noch andere belangrijke informatie sturen. Ik begrijp dat vele gebruikers voorzichtig zijn met het vrijgeven van e-mailadressen, maar wij gaan daar gewetensvol mee om. Wij versturen geen publiciteit en geen spam. Wij verkopen geen adressen en geven ze ook niet door. Vertrouw ons aub.

Installatie van de maand

Wat is belangrijk en wie kan meedoen? In principe iedereen die aangemeld is bij onze databank. Maar natuurlijk zijn er nog een aantal specifieke bijkomende voorwaarden voor onze gebruikers. Het is niet voor niks, ook niet bij ons. Maar we verlangen niks onmogelijks, enkel het elementaire. - Elke gebruiker moet voor de tiende dag van de maand de opbrengstgegevens van de vorige maand ingegeven hebben. (Bijvoorbeeld: op tien september moeten de gegevens van augustus actueel zijn) - Elke gebruiker moet een foto van zijn installatie in de databank gezet hebben. Deze foto kan men gemakkelijk en eenvoudig onder ‘Installatiegegevens wijzigen’ plaatsen. Kan iedereen, en ik zal ook hier nog wat hulp bijvoegen. - Elke gebruiker moet zijn adres ingegeven hebben. Hoe kan de sponsor anders de prijs bezorgen?

Ons systeem selecteert uit allen die aan deze criteria voldoen op de nacht van de tiende op de elfde een bepaalde installatie. Dat gebeurt automatisch en zonder ergens enige tussenkomst van derden.

Adres ingeven

De gebruiker wordt verplicht zijn adres eerlijk en correct in te geven. Dat is het ganse adres, voor BelgiĂ« ook de provincie en arrondissement. (voor het veld “arrondissement als kenteken” stel ik voor om het postnummer te nemen) De reden daarvoor is dat met die gegevens andere waarden worden berekend. (zoals vergelijking per provincie, arrondissement en kenteken) We zullen u de mogelijkheid geven om uw adres zo aan te passen, dat de samenhang voor bezoekers niet of zelfs zeer moeilijk kan achterhaald worden. Wie zijn gegevens vervalst of niet aangeeft, wordt van het team van Sonnenertrag zonder voorafgaande waarschuwing gewist. Geven en nemen is mijn motto. Wie niet bereid is de gemeenschap wat te geven, krijgt ook niks. Punt andere lijn. Wie met de nieuwe richtlijnen niet akkoord is, kan met de knop ‘Und TschĂŒĂŸâ€™ in zijn persoonlijk start menu (verschijnt na het inloggen) de Sonnenertrag gemeenschap verlaten.

Foto’s toevoegen

Om eerlijk te zijn, weet ik niet met honderd procent zekerheid hoe groot een foto mag zijn. Wat ik wel weet, het moet kleiner zijn dan 1 megabyte. U kunt er van op aan dat grotere bestanden niet aanvaard zullen worden. Mocht u geen programma hebben om foto’s te verkleinen, dan nemen wij dit graag van u over. Zend een mail met de foto naar info@sonnenertrag.de. (of belgien@sonnenertrag.de )Geef ons ook uw gebruikersnaam zodat we die foto kant en klaar kunnen plaatsen. Na het inloggen ga naar “installatiegegevens wijzigen” en dan “installatie gegevens bewerken”. Naast het label van FOTO click je op “bladeren”. Op die manier kan je op uw PC naar een foto zoeken en uploaden. Liefst niet groter dan 1 MB.

Paswoord vergeten

Nog altijd krijg ik e-mails met als onderwerp ‘Paswoord vergeten’. Helaas kan ik hier totaal niet helpen. U bent de enige die uw eigen paswoord kent, tesamen met het systeem. U kunt het systeem echter wel laten weten dat u uw paswoord bent vergeten. http://www.sonnenertrag.eu/forgot_password.php Hier kunt u uw e-mailadres ingeven. Let wel, enkel dat e-mailadres dat in het systeem werd ingevoerd tijdens de registratie, geen enkel ander. Het systeem controleert het email-adres en verstuur uit veiligheidsoverwegingen enkel daar naar toe.

Paswoord (opletten voor kleine letters of hoofdletters)

In de meeste gevallen zijn het kleine letters en hoofdletters die er voor zorgen dat u zich niet kunt aanmelden. Niet alleen het paswoord kan een probleem zijn, maar ook de gebruikersnaam. Zowel de gebruikersnaam als het paswoord moet geschreven worden zoals bij de initiĂ«le registratie. Heel dikwijls is de ‘Caps Lock’ ingedrukt op het toetsenbord. Mocht het niet direct lukken, helpt het vaak om een beetje later opnieuw te proberen.

Waarom werkt de automatische data-import niet?

Zoals jullie allemaal weten is het sedert enige tijd mogelijk om als nieuwe functie, de automatische data-import uit de SolarLog (of Sunnyreport) te gebruiken. Hierbij enkele tips waarop u moet letten:

 • U meldt zich aan op de site met uw gebruikersnaam en paswoord.
 • Ga naar ‘Installatie gegevens wijzigen’.
 • Ga dan naar ‘Installatie gegevens bewerken’
 • Hier hebt u de mogelijkheid uw details te controleren en ontbrekende details aan te passen.
 • Ga verder naar beneden naar ‘Data importeren’ en geef zoals beneden uw URL in.
 • De toevoeging -/months.js is niet verplicht, maar ook niet nadelig.
       http://www.solarlog-home.de/benutzername
       http://www.solarlog-home.de/benutzername/months.js
       Of uw eigen webstek, inclusief het bestand waar de gegevens van de maand ter beschikking worden gesteld.
 • Klikken op ‘Wijzigingen bewaren’ en u bent klaar.

Nu zullen de volgende dag telkens om 10:10 uw opbrengsten van de huidige maand in de databank worden overgenomen.

Wat nog belangrijk is:

Van zodra u „MANUEEL“ opbrengsten in geeft, wordt de data voor die maand niet meer automatisch bijgehouden. Dus vanaf het moment dat je de configuratie van de automatische import hebt uitgevoerd, mag je niets meer manueel ingeven. Op die manier blijft de automatische import werken.

Er worden altijd drie maanden in het systeem geregistreerd, t.t.z. - de lopende maand plus de twee vorige - hiervoor hoef je niets te doen – uitgezonderd indien er verschillen zijn die u wilt aanpassen.

U heeft uiteraard nog de mogelijkheid dat uw gegevens handmatig in te voeren – om bijvoorbeeld de toleranties tussen SolarLog en GSC-teller te compenseren, of om “oude” gegevens in te brengen. Doe dit maar alstublieft ten vroegste op de gegevens van ten vroegste de vorige maand - de reden waarom is hierboven beschreven, maar herhaal ik nog eens: wanneer U handmatig de opbrengsten van een bepaalde maand wijzigt wordt die maand niet meer automatisch aangepast. (Dus ook indien U aan de huidige maand manueel veranderingen aanbrengt ,wordt vanaf de volgende dag de automatische import gestopt voor die maand. Ten vroegste de volgende maand wordt die weer hernomen) Verdere informatie vindt u op het forum.

Correcte aanvraag per e-mail

Dagelijks bereiken ons e-mails en aanvragen. Meer dan zeventig procent kunnen we niet of slechts ontoereikend beantwoorden, vermits we met de bezorgde gegevens niets of slechts weinig kunnen aanvangen. De informatie die nodig is, ontbreekt eenvoudig: - Naam, nick, ID en wanneer mogelijk ook een telefoonnummer om terug te bellen - Probleem of verzoek zo goed mogelijk beschrijven - Deel ons ook mee wat u reeds hebt geprobeerd - Gelieve ook wat geduld te hebben. Vele dingen kan alleen onze programmeur oplossen. Aangezien die ook andere opdrachten heeft, kan het wel eens een paar dagen duren. Gelieve mee te helpen om de aanvragen en de antwoordtijden zo kort mogelijk te houden. Hoe sneller we een probleem ontdekken, des te sneller kunnen we helpen.

Correcte gegevens

Steeds opnieuw krijgen we aanmeldingen met fantasienamen. Waarom dat zo is, weet ik niet, vermits we met uw gegevens zeer zorgvuldig omspringen. Wij zijn mensen met een weloverwogen attitude. Niettemin hameren we op correcte gegevens. Mensen die adressen vervalsen, vervalsen ook de opbrengsten. We maken uw naam en correct adres niet bekend. De gebruikersnaam mag natuurlijk een fantasienaam zijn. De naam en het adres moeten evenwel correct zijn. Mochten wij aanwijzingen van bedrog krijgen, dan wissen wij u. U kunt er zeker van zijn dat wij eerlijk en stilzwijgend zijn, we moeten er op kunnen rekenen dat u eerlijk bent. Mensen met foutieve gegevens kunnen ook niet met de ‘Installatie van de maand’ meedoen. Enkel eerlijkheid wordt beloond.

ID of ook PK

In de bevestingsmail dat u na uw registratie krijgt, staat er achteraan een zogenaamd PK-nummer.

http://www.sonnenertrag.eu/update_user_profile.php?pk=11

Dat is uw persoonlijk ID-nummer. Telkens opnieuw duikt dit ID op bij het gebruik van de databank.

http://www.sonnenertrag.eu/detail.php?pk=11

Onthoudt u uw ID/PK, het loont de moeite.

nl/help.txt · Zuletzt geĂ€ndert: 2009/02/12 22:03 von rik hoorelbeke
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported